Tags » Announcement

HAPPY EASTER!

Dear students,

I wish you all a happy Easter! Христос воскресе и нека ни е за многу години празникот!

Бидејќи понеделник е неработен ден, сите дојдете во трите останати термини кои се на располагање во вторник, бидејќи ќе имаме повторување на темата и подготовка за контролниот тест кој ќе биде одржан на 23ти и 24ти. Да ве потсетам да дојдете на тестот бидејќи во спротивно истиот ќе ви биде даден на било кој од следните часови, а тоа не би било во ваша полза бидејќи концентрацијата ќе ви биде на пониско ниво со самиот факт што ќе се предава нов материјал.

Меѓу другото, како што можете да приметите, имаме нов изглед на блогот. Се надевам ви се допаѓа и се надевам ќе биде попрактичен за употреба.

Ќе можете ги најдете од десната страна сите аудио снимки од книгата подредени во фолдери од Unit 1 до 6. Истите можете да ги пуштите од сајтот без да ги симнувате (за симнување не сум ни сигурен како функционира тоа). Доколку сепак некој од вас сака да си ги има на USB може слободно на некој од следните часови да ми донесете USB и да ви ги преснимам.

Подолу има објава за тоа како ќе излгеда третата пишана задача (која ќе биде вклучена во контролниот тест).

Ви посакувам убав остаток од продолжениот викенд, подтовете се убаво за тестот и се гледаме во вторник. :)

Честит празник и ви посакувам многу среќа!

Бојан

ACIBADEM SISTINA

Open House on 5/6/14

Tuesday, May 6 from 7-9 pm

Interested parents and teens are welcome to attend our open house Tuesday, May 6th at 7pm, Springfield Church of Christ, 7512 Old Keene Mill Road, Springfield, Virginia.  166 more words

Writing Assignment #3 ELEMENTARY

Драги ученици,

За третата пишана задача треба да напишете писмо во кое ќе дадете информации за следните прашања:

What’s your name?

Where are you from? 17 more words

ACIBADEM SISTINA

Some Kind of Consistent Thing

Given the fact that this is a blog and not a portfolio or a diary or a twitter account or a public lavatory wall, I have recently been thinking that I should really be using it for something more suited to the medium. 60 more words

Spring Festival Planning Meeting - Tuesday, 22 April 2014

The next and last planning session before our Spring Festival is Tuesday, 22 April 2014 at 6:30 pm in the Education Building. All WCMG members are encouraged to attend and help make our Spring Festival a success. 39 more words

Announcement

Send your stock soaring at [X]PendaPalooza 14

Send your stock soaring at [X]PendaPalooza 14

[X]PendaPalooza was one of the first (maybe THE first) community-driven events at Empire Avenue. As you probably know, the community has organized 13 of them!   441 more words

Announcement