Tags » Arthur Rimbaud

The Drunken Boat by Arthur Rimbaud

I followed deadpan Rivers down and down,
And knew my haulers had let go the ropes.
Whooping redskins took my men as targets
And nailed them nude to technicolour posts. 690 more words

20th Century

Arthur Rimbaud - Second Delirium: The Alchemy of the Word

For a long time, I boasted that I was master of all possible landscapes— and I thought the great figures of modern painting and poetry were laughable. 177 more words

Poetry

Arthur Rimbaud - Mbrëmje Historike

Një mbrëmje e aq, për shembull, ku gjendjet turisti naiv, larg tmerreve tona ekonomike, dora e një mjeshtri zgjon klaviçembalin e livadheve; luajnë me letra në fund të pellgut, pasqyrë ndjellëse e mbretëreshave dhe bukurosheve; shenjtoret, vellot dhe fijet e harmonisë dhe akromatizmat legjendare, në perëndim të diellit. 214 more words

Poezi

Arthur Rimbaud - Ofelia

I.

Si zambak lëkundet Ofeli e ngratë,
Mbi valën e zezë e të qetë ku flejnë yje,
Lëkundet ngadalë e shtrirë në vellon e gjatë… 406 more words

Poezi

Arthur Rimbaud - E Keqja

Kur pështyma e kuqe e plumbave fërshëllen
Natë e ditë të kaltrit qiell të pamatë,
Ushtarët e Mbretit që me ta dëfren
Shemben në zjarr, të blertë a të përflaktë. 176 more words

Poezi

Rätsel - Auflösung und Gewinner

Es war wohl doch ziemlich schwierig, trotzdem haben vier Einsender alle sechs Personen richtig ermittelt und sich für die Gewinne qualifiziert. Erstmal die richtigen Antworten: 200 more words

Sagesse d'Arthur

Je n’ai pas oublié ton sourire, Rimbaud,
Ni tes pieds vagabonds, ni ton étrange livre ;
Même si je ne suis bâtisseur de tombeaux,
J’offre cette épitaphe à ton coeur parfois ivre. 94 more words

Sonnet