Tags » Biografi

Imam Sahaviu (831-902H)

Shemsudin Muhammed ibn ‘Abdurrahman es-Sakhawi esh-Shafi’ij el-Esh’arij esh-Shadhilij (831-902H) ishte një dijetar me nam, jurist (fakih) shafi’ij, ekspert i hadithit dhe historian i lindur në Kajro, Egjipt, në vitin 831H. 377 more words

Biografi Të Dijetarëve

Imam Takiuddin es-Subki (673-756H)

Takiuddin ‘Ali ibn ‘Abd el-Kafi es-Subki, babai i Taxhudin es-Subkiut, është një prej njerëzve më të famshëm në kohën e tij. Ai dhe i biri i tij, ishin padyshim më të mëdhenjtë në mesin e të gjithë Subkijve. 232 more words

Biografi Të Dijetarëve

Imam Taxhuddin es-Subki (727-771H)

Taxhuddin Ebu Nasr Abdulvehab es-Subki, i njohur si Ibn es-Subki autori i Muid el-Ni’am we Mubid en-Nikam, i përket një familjeje të madhe Es-Subki, anëtarët e të cilës gjatë shekullit të shtatë dhe të tetë hixhrij e bënë vetën të famshëm, jo vetëm për shkak të dijes së tyre, pozitave të tyre të larta si kadij, muftij, profesorë, predikues, dhe shkrimtarë, por gjithashtu për shkak të cilësive të tyre të larta personale. 242 more words

Biografi Të Dijetarëve

Gosip: Lirik Lagu 'I Love You' OST Sinetron 'Cakep Cakep Sakti' Indah Permatasari dan Raquel Katie

Sinetron stripping ‘Cakep Cakep Sakti (CCS)‘ yang tayang setiap hari di MNCTV pukul 20.30 WIB sukses menarik perhatian masyarakat. Tak terkecuali lagu soundtrack (OST) sinetron ‘Cakep Cakep Sakti (CCS)’ berjudul ‘I Love You’ yang dinyanyikan oleh 2 pemeran wanitanya, Indah Permatasari dan Raquel Katie. 217 more words

Selebrity

Gosip: Pria Culun Berkulit Hitam Ini Mendadak Jadi Super Ganteng Mirip Mario Maurer

Seorang pemuda di Thailand bikin heboh karena memajang foto ‘wajah baru’nya yang super tampan mirip aktor Mario Maurer, setelah melakukan operasi plastik. Pria muda bernama Babapan ini awalnya berwajah bisa saja dan cenderung culun memakai kacamata dan berkulit hitam. 133 more words

Selebrity

Gosip: Ini Brondong Muda Bertato Yang 'Katanya' Pacar Baru Wanda Hamidah

Dalam pesta resepsi pernikahan Raffi Ahmad dan Nagita Slavina yang megah dan mewah di The Ritz Carlton Hotel, Pacific Place, Jakarta Pusat, Minggu (19/10/2014) malam, Wanda Hamidah yang kabarnya pernah dekat dengan Raffi, hadir sebagai tamu undangan dengan menggandeng seorang pria tampan brondong, berkulit putih dan bertato. 167 more words

Selebrity

Gosip: Luna Maya Juga Ingin Pernikahannya Disiarkan Live di Stasiun TV

Melihat prosesi adat dan akad nikah Raffi Ahmad dengan Nagita Slavina yang disiarkan secara langsung (live) di stasiun tv, membuat artis Luna Maya juga punya keinginan yang sama. 133 more words

Selebrity