Tags » Ceni

Bible Silence: Permissive or Prohibitive?

When the Bible is silent about something, is that thing permitted or prohibited?  This debate has been going on since at least the second century and differing views on it have been the cause of division among congregations of the Restoration Movement.  2,157 more words

Church Of Christ

UDPS & UNC : Stratégies Circonstancielles & Récupératrices vers 2016

On dirait que tout est peut-être permis en politique congolaise pourvu que les manœuvres entreprises amènent à accède au pouvoir. Des alliances se forgent, se reforgent, se défont; mais surtout, elles se fondent sur ce sentiment extraordinaire d’occuper le poste chéri de la présidence de la République. 1,232 more words

Congo Politics

Marche de L'UNC au Sud-Kivu

Vendredi le 5 juillet, le parti politique UNC (Union pour la Nation Congolaise) vient de faire une marche de contestation de la révision des articles 220 et 197 de la constitution et exige également à la CENI un calendrier unique et consensuel. 37 more words

News

ЧУДЕТЕ СЕ ВИЕ ОТИ ГУБИТЕ НА ИЗБОРИ

Ја палам колата одам на бензиска пумпа и оп Еуросупер БС 95 со износ од 83 денари. Си велам, ај да не бидам стегнат ќе ја нахранам колата веќе кога сум дошол. Одам да купам цигари и продавачот ми враќа помалку пари од вообичаеното. Него воопшто не му е чудно, а јас сфаќам дека денар по денар трошам повеќе пари за разлика од вчера. Ме облеа чувство на страв кога дознав дека и сметката за струја ќе биде поскапа. Ги купив истите работи, а џебот ми е попразен…

Но, не е важно сето ова. Ова се минорни работи, Па, ние имаме отпишани долгови, превоз секој четврток за студентите и скоро секој ден за пензионерите. Бесплатно возење со воз, во период кога треба да се набават нови.

Нема да ми биде чудно, како на бензиската пумпа, кога ќе поскапи лебот и другите прехранбени производи.Но, пак ќе ви речам, ова нема да значи ништо. Имаме економски раст од 3,5%, најмалку задолжена земја сме, сите си работиме во администрација и затупуваме и што е најважно многу сме среќни.

И после вие од опозицијата чудете се оти сте изгубиле на избори. Оти владата работи бре!