Tags » Elementary

Doppelgänger

Okay, so this isn’t much of a post, but I’m going to post it anyways. See, last Sunday at church, the guy who was controlling the computer and the projectors really looked like my crush back in elementary. 223 more words

HAPPY EASTER!

Dear students,

I wish you all a happy Easter! Христос воскресе и нека ни е за многу години празникот!

Бидејќи понеделник е неработен ден, сите дојдете во трите останати термини кои се на располагање во вторник, бидејќи ќе имаме повторување на темата и подготовка за контролниот тест кој ќе биде одржан на 23ти и 24ти. Да ве потсетам да дојдете на тестот бидејќи во спротивно истиот ќе ви биде даден на било кој од следните часови, а тоа не би било во ваша полза бидејќи концентрацијата ќе ви биде на пониско ниво со самиот факт што ќе се предава нов материјал.

Меѓу другото, како што можете да приметите, имаме нов изглед на блогот. Се надевам ви се допаѓа и се надевам ќе биде попрактичен за употреба.

Ќе можете ги најдете од десната страна сите аудио снимки од книгата подредени во фолдери од Unit 1 до 6. Истите можете да ги пуштите од сајтот без да ги симнувате (а доколку сакате да ги симнете, можете тоа да го направите избирајќи ја опцијата download со притиснување на плавата стрелка од десната страна на фајлот). Доколку сепак некој од вас сака да си ги има на USB може слободно на некој од следните часови да ми донесете USB и да ви ги преснимам.

Подолу има објава за тоа како ќе излгеда третата пишана задача (која ќе биде вклучена во контролниот тест).

Ви посакувам убав остаток од продолжениот викенд, подтовете се убаво за тестот и се гледаме во вторник. :)

Честит празник и ви посакувам многу среќа!

Бојан

ACIBADEM SISTINA

Writing Assignment #3 ELEMENTARY

Драги ученици,

За третата пишана задача треба да напишете писмо во кое ќе дадете информации за следните прашања:

What’s your name?

Where are you from? 17 more words

ACIBADEM SISTINA

Asexuality in Popular Media

I love seeing asexuals represented in the media, unfortunately it literally never happens.

The three main examples of asexuals that we have right now are Dr Who, Sherlock Holmes and Sheldon Lee Cooper from the Big Bang Theory. 742 more words

Laura Miller--"A Study in Sherlock: How the detective escaped his creator" (Harper's, May 2014)

SOUNDTRACK: “Elementary, My Dear” (1973).

You have to have a particularly cruel heart if you don’t love School House Rock.

All of the songs, well, most of the songs, are super catchy and by golly if you don’t learn a lot. 886 more words

Harper's