Tags » Herbert Marcuse

Critical Theory and an Interdisciplinary Philosophy

Wouldn’t  it to be an interesting question for a social media game among academic philosophers to ask them the first and last book read during their studies? 1,073 more words

Academia

Maurice Cranston: The New Left (1970)

Six Critical Essays on Che Guevara, Jean-Paul Sartre, Herbert Marcuse, Frantz Fanon, Black Power, R.D. Laing 175 more words

Book

Epithalamion

Culture Clash; or, Opposites Attract

She loves Virginia Woolf.
He loves Arnold Bennett.

She loves the Arsenal.
He loves Stoke City.

She loves AMM.
He loves Pink Floyd. 25 more words

Poetry

Secret Reports On Nazi Germany

Secret Reports On Nazi Germany -
The Frankfurt School Contribution to the War Effort
By Franz Neuman, Herbert Macuse & Otto Kirchheimer
Edited by Raffaele Laudani… 885 more words

History

Herbert Marcuse and Seth Rogen

The Interview is often silly. Rarely profound. But given the benefit of the doubt, the film provides an opportunity to consider how one dimensional humanity struggles with itself when the softer side of totalitarian control (consumerism) engages the harder aspect (militarism). 436 more words

Control

Herbert Marcuse: Njeriu Njëdimensional

Në fakt shoqëria patjetër duhet të krijojë së pari kushtet paraprake materiale të lirisë për të gjithë anëtarët e saj, para se ajo të mund të jetë një shoqëri e lirë; ajo së pari duhet patjetër që ta krijojë begatinë, para se të jetë e aftë që ta shpërndajë atë sipas nevojave që zhvillohen lirisht të individit; ajo së pari duhet patjetër t´iu mundësojë skllevërve të saj që të mësojnë, që të shikojnë dhe që të mendojnë para se ata të dinë se çfarë po ndodh dhe se çfarë mund të bëjnë ata vetë për ta ndryshuar atë. 689 more words

Pjesë Të Shkëputura