Tags » MVR

MVR as Medical Cert?

Did you realize that individual state governments are in process of holding the details of FMCSA regulated drivers’ medical records?  And that these details will be provided through enhanced MVR reports? 57 more words

Driver Safety

Church welcomes new Wick corridor neighbors

YOUNGSTOWN, Ohio (WYTV) – St. John’s Episcopal Church hosted a block party Monday evening to welcome its newest neighbors to the Wick Avenue corridor.

Youngstown State University President and first lady, Jim and Ellen Tressel were the guests of honor.  135 more words

Home

Church welcomes new Wick corridor neighbors

YOUNGSTOWN, Ohio (WKBN) – St. John’s Episcopal Church hosted a block party Monday evening to welcome its newest neighbors to the Wick Avenue corridor.

Youngstown State University President and first lady, Jim and Ellen Tressel were the guests of honor.  134 more words

News

(ВИДЕО) ШИЛЕГОВ: ВО 21 ВЕК МАКЕДОНИЈА Е ВО ВРЕМЕТО НА ДИВИОТ ЗАПАД

“Серијата убиства и меѓусебни пресметки само во последниот период го вклучи на силно црвено алармот за очигледната неспособност на одговорните во државните институции”, вака портпаролот на СДСМ, Петре Шилегов, ја започна денешната прес-конференција.

Шилегов претпоставува дека ова е резултат на организираниот криминал кој што е заштитен од власта, како и последица на економската состојба во земјата. Споредувајќи ја моменталната ситуација во Македонија со времето на Дивиот Запад тој додаде дека СДСМ е навистина загрижена за безбедноста на граѓаните на Македонија.

“За само еден месец се случија 3 двојни убиства. Од почетокот на оваа година на суров начин згаснаа повеќе од 20 животи. За само неколку месеци во 2014 година достигната е црната бројка на убиства и жртви како во целата 2013 година.”, потенцира портпаролот на СДСМ.