Tags » Son

Don't Act Blind: Handwriting On The Wall

A weary mother returned from the store,
Lugging groceries through the kitchen door.
Awaiting her arrival was her 8 year old son,
Anxious to relate what his younger brother had done. 233 more words

Inspirational

Intuition saved my son's life.

Steve Jobs once said that “Intuition is a very powerful thing. More powerful than intellect.”

This incident brought me to my knees and forced me to become the person I am today. 782 more words

In Loving Memory

Our memories build a special bridge

When loved ones have to part
To help us feel were with them still
And soothe a grieving heart… 120 more words

ЕДНИ МИНАТИ ВРЕМИЊА - УБАВ ДЕН

Ова утро го доживеав поинаку, но сепак во многу делови исто како и претходните денови. Се разбудив со вообичаената главоболка во главата. Но, исто така се разбудив со насмевка на лицето бидејќи во собата сината боја од небото даваше силен отсјај во собата, сонцето пукаше, а листовите беа мирни како секоја мугра. Песната на птиците е неминовна и заедно со неа се создава утринскиот пакет на денот. Сонце + сино небо + зелени лисја + песна = мир.

Постарите велат доколку спиеш до прозорец ќе чувствуваш страв во ноќта. Но, јас обожавам да спијам до мојот прозорец. Всушност, само мојата соба има таква позиција што ме прави зависен од креветот до прозорецот. Светлината на денот најдобро ме огрева тука. Првите зраци на сонцето паѓаат токму во моето лежиште, мирисот на утрото оттука најдобро се чувствува. Прозорците се цврсти и низ нив тешко влегува надворешниот звук, па затоа се туткам до ѕидот само да ја слушнам муграта, да го слушам звукот што го создаваат листовите, да ја чујам таа песна на птиците кои му се радуваат на топлиот ден. 

После сето оваа за мојата главоболка нема место. Можеби првото нешто што го чувствувам кога ќе се разбудам е токму восприемањето на она што доаѓа од прозорецот, и е посилно од главоболката. Колку и да е силна, кога мислите ќе отидат надвор, кога ушите и очите моментно ќе се ококорат, кога енергија за живот ќе помине низ целото мое тело, тогаш нема простор за негативност. Тогаш не постои слободниот простор на главоболката. Тогаш постојам јас, моите чувства, мојот пејсаж и започнува уште еден прекрасен ден кој никој не може да го уништи.

Пишува: Сотир Габелоски

Baboon Heaven

“But is there a heaven?” he asked in all seriousness.

“Well,” I replied, “I think, um, I think that depends on how you define ‘heaven.’” 463 more words

Konya’da Ahmet Davutoğlu Sevinci http://www.ibrala.com/konyada-ahmet-davutoglu-sevinci/

Konya’da Ahmet Davutoğlu Sevinci http://bit.ly/1sYOuFB

AK Parti Genel Başkan ve yeni Başbakan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklanmasının ardından, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından kutlama programı düzenlendi. 26 more words

Kmü’de Online Kayıt Dönemi http://www.ibrala.com/kmude-online-kayit-donemi/

Kmü’de Online Kayıt Dönemi http://bit.ly/1sYOdSO

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ) yeni dönem öğrenci kayıtları hem online, hem de şahsen yapılabilecek.

YÖK’ün ilk kez 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde başlattığı uygulamayla dileyen üniversiteler öğrenci kayıtlarını online yürütebilecek. 15 more words