Tags » рецензии

Robin Hood and the Merry Men

Во бордгејм заедницата постои непишано правило, извлечено од искуство, дека воглавно игриците од EURO категоријата се најчесто сувопарни и супер-стратешки, “посериозни”, потешки за играње, и базирани на механики за кои треба планирање за да ги ставите во спрега и да ги победите противниците. 67 more words

Рецензии

Pandemic Legacy Season 1

Pandemic Legacy Season 1, е првата во низа од Pandemic Legacy игри и која се одвива низ 12-24 игри, во која 2-4 играчи имаат за цел да го спасат светот низ 12 месеци од 4 опасни болести за кои е тешко да се најде лекот. 20 more words

Рецензии

Блиц рецензија: Five Tribes

Има некои игри што се просто неверојатни! За мене „Five Tribes“ е една од нив. Примамливо комплицирана игра, убаво спакувана така што ќе може секој да ја ужива. 28 more words

Рецензии

Бидете поуникатни овој Ден на Заљубените

Зима, ладно е. Плановите што ги планиравте со партнерот нема да испаднат како што планиравте? Зошто не направите малку поинаков потег и да играте друштвени игри на Денот на Заљубените?

Рецензии

RapSkillz Струмица - Осврт на полуфиналето

Пишува: Мартин Ковачки (Мarvelle)

Прва сезона RapSkillz Maкедонија…

Дојде и тој момент.

Полуфинале.

Уште само една битка до прогласувањето на првиот македонски battle-рап шампион. 48 more words

Категории