Tags » 100-vjetori I Pavarësisë

Flamuj kinezë pushtojnë Shqipërinë

Data e shënuar e 28-nëntorit po afron dhe dalë-ngadalë e gjithë Shqipëria po bëhet gati për ta festuar të 100-in vit të Pavarësisë. Siç ka ndodhur edhe vitet e kaluara, por këtë vit më me popullaritet, në çdo dritare është vënë nga një flamur. 368 more words

Mendimet E Mia

Alpinistet Shqiptarë: Drejt majës së Everestit

Nga Genci Pishtari

Disa ditë nga nisja e marshimit drejt majës së Everestit për të vendosur flamurin kuq e zi, alpinistët shqiptarë ndodhen në Kampin Bazë (5000 m). 250 more words

Nga Vendi

Gjergj Kastrioti Skënderbeu, i takon vetëm Shqipërisë

Nga Erblin Vukaj

Këtë vit, vendi ynë bën plot njëqind vjet pavarësi. Pavarësi për të cilën luftuan dhe sakrifikuan, ku më pak e ku më shumë, të gjithë paraardhësit tanë. 571 more words

100 Vjetori I Pavarësisë

Shqipëria dhe osmanët

Shqipëria në shekuj

Lexo numrin e parë të rubrikës

Rubrikë nga Kelvin Nikolli

Kur përmendet Perandoria Osmane, ballkanasve u shkon nëpërmend një pushtues që erdhi nga Azia dhe për gati një gjysëm mijëvjeçari i mbajti të nënshtruar nën “thembrën” e tij. 1,272 more words

100 Vjetori I Pavarësisë

Urban Jungle

Rubrikё nga Edlira Kalaja

                                                                                                                       Episode 2

Mund të themi që ne tiransit kemi një transport urban për të qenë. Më kujtohet verën e shkuar sesi ngjiteshin njerëzit e lumtur, sepse aty mund të gjenin pak fresk. 845 more words

100 Vjetori I Pavarësisë

Lihet nё harresё ndёrtesa e Kongresit tё Pёrmetit

 

Nga Katerina Tanellari

Ndёrtesa  nё tё cilёn ёshtё zhvilluar  kongresi  historik i Pёrmetit  i quajtur  ndryshe edhe si “Kuvendi i turpit” pёr shkak tё vendimeve tё marra nё tё, ёshtё  lёnё nё harresё  e nё mёshirё tё fatit nga organet qeverisёse vendore dhe nga  Ministria e Kulturёs. 363 more words

100 Vjetori I Pavarësisë

Shkova, Pashë, Qëndrova

Profil

Nga Kelvin Nikolli

“Isha gjashtëmbëdhjetë vjeç kur ika nga shtëpia drejt Greqisë.” Me këto fjalë fillon historinë e tij Kastriot Nikolli, emigrant prej njëzet vitesh në Greqi. 1,540 more words

100 Vjetori I Pavarësisë