Tags » Alam Sekitar

Perliharalah alam ini..

Assalamualaikum guys!,

Alam sekitar merupakan satu anugerah Illahi kepada kita semua untuk dipelihara dan diwariskan turun temurun kepada generasi akan datang. Sayangi alam ini dengan menyumbang bakti kita supaya alam ini terus terpelihara. 84 more words

Motivasi & Transformasi

Hero Heroin Pencinta Alam Sekitar

Gambar di sebelah ini merupakan siri rancangan Engine Sentai Go-Ongers.

Jangan salah faham. Zaman saya melayan cerita Power Rangers dan Kamen Rider telah berakhir lama dulu sebaik sahaja tamatnya tayangan siri Kamen Rider Ryuki dan Gransazers… 129 more words

Alam Sekitar

Kitalah Khalifah

Untuk apa hidup jika hanya menghancurkan,

tanpa memikirkan kesan kelangsungan hidup,

kelangsungan hidup makhluk di bumi bertuah,

menjaga sesama kita, demi keharmonian bersama.

Untuk apa hidup jika hanya menghancurkan,

111 more words
Education

Pandanwangi selalu menjadikan harum memikat

Syukur itu sangat baik, bahkan membuat bahagia alam sekitar. Pandanwangipun menyerahkan diri untuk dinikmati pengharum dan penyedap rasa. 7 more words

Education

Stress? Pergilah ke Taman!

Di Jakarta, gue termasuk orang yang malas pergi ke taman. Kenapa? Soalnya udara Jakarta tuh panasnya nggak keruan. Jam udah menunjukkan pukul 4 sore, panas mataharinya masih sama kayak jam 2 siang. 723 more words

Living In The Netherlands

Sekuriti Makanan: Ke Arah 100% Tahap Sara Diri Beras

Sekuriti Makanan: Ke Arah 100% Tahap Sara Diri Beras

Oleh: Azrul Zabidi

1. Sawah Padi Sebahagian Daripada Citra Budaya Ekonomi Melayu-Bumiputera

Nasi merupakan makanan rugi rakyat Malaysia sekaligus menjadikan penanaman padi sangat sinonim dengan citra tradisi dan budaya masyarakat Melayu Bumiputera. 40 more words

EKONOMI