Tags » Critchley

'Si të qëndrosh' - Intervistë me Simon Critchley


Nga Marc Farrant

Në nje botë gjithnjë e më të dhunshme, studimi i Simon Critchleyt mbi vetëvrasjen nënvizon vështirësinë e të përpjekurit për të njohur hapësirën mendore të atyre që zgjedhin të përfundojnë jetën e tyre, ku ‘arsyeja vrapon me turr drejt një tuneli të gjatë e të fundit pa dalje.’ ‘’Qofshin ëndërra martirizimi, deluzione të parajsës a fantazira nderi dhe hakmarrjeje, vetëvrasjet depresive seç kanë një racionalitet pervers ku të gjitha arsyet çojnë drejt të njejtit vendim fatal dhe të pashmangshëm.’ Për ta konfrontuar kokë më kokë këtë racionalitet pervers, ‘ për të takuar errësirën në errësirë, gjatë dimrit të vitit 2014 Critchley u zhvendos në një dhomë hoteli me pamje nga deti ne Aldeburgh, në bregdetin e Detit Verior në Suffolk, Angli dhe shkroi. 3,750 more words

Filozofi

HKRB Interviews: Simon Critchley

Simon Critchley is one of the most well-known and well-respected philosophers alive. Here he is the latest interviewed in the new HKRB series of conversations with authors of new texts in critical theory.  1,842 more words

HKRB Interviews

Daesh

When you call a child names what reaction does this usually elicit? An impassioned ‘don’t call me that!’, a furious ‘I’m not [x]!’, a tantrum of sorts. 1,254 more words

NEW CRATERS

IMPACT. IMPACT.

Two new publications from Crater Press:

Crater 33: August 2015. Philip Terry’s Du Bellay – Like Catalan Anarchy, with a lino-cut by Tim Atkins. 30 more words

Tea

“A fear of death. ..Even if I hanged myself I would still not experience bliss. ..It seemed all so perfect before: contingency would be abolished, it was the dream of the perfect death. 23 more words

Case Solution for Northern Rush

Complete Case details are given below :

Case Name :      Northern Rush

Authors :           Elizabeth M.A. Grasby, Gregory Critchley

Source :             Ivey Publishing

Case ID :           W15176… 119 more words

Solution

Case Solution for David E. White: Executive Direct Line

Complete Case details are given below :

Case Name :      David E. White: Executive Direct Line

Authors :           Elizabeth M.A. Grasby, Gregory Critchley

Source :             Ivey Publishing… 91 more words

Solution