Tags » Design Details

Rooms with a View

Oversized windows and doors make a wilderness home come to life.

With its simple lines and monochromatic colors, Knoll House is a study in architectural understatement. 530 more words

Case Study

Italian Renovation Reveal: The Bedroom

The bedroom of the Fiesole Project is a spacious comfortable size, with the same high ceiling as the rest of the home. The furniture is a mix of curated antiques, framed vintage prints (a collection of Venus images), an antique metal chandelier, a contemporary wardrobe, and oriental wool rugs that cushion the original… 104 more words

Casa Mia: Spaces

A Room With a View: 10 Light-Filled Kitchens to Covet

Extending the view in one of the home’s most popular rooms.

Whether your style is traditional, modern, or somewhere in between, a kitchen tends to be the heart of the home. 374 more words

Modern Design

Italian Renovation Reveal: The Bathroom

Designing a small bathroom is always of challenge combining limited space and maximum function. Every measurement must be just right as there is no room for error. 339 more words

Casa Mia: Spaces

Italian Renovation Reveal: The Kitchen

The open-plan kitchen in the Fiesole Project is really quite spacious. After several different design renditions, this one was the decisive plan. The white cabinets are tall with ample storage, concealing the refrigerator, dishwasher, stove hood, and gas water heater. 182 more words

Casa Mia: Spaces

Italian Renovation Reveal: Living Room

The Fiesole Project has, for the most part, come to an end, as much as any well lived-in home is never finished and always evolves. The space has been occupied for about 5 months now and is proving to be quite comfortable. 104 more words

Casa Mia: Spaces

Honoring Historic Details to Bring a Landmark into the 21st Century

How the 2017 Marvin Architects Challenge “Best Remodel” winner brought form and function back to a failing city landmark.

Westborough, Massachusetts is a classic New England town, home to a quaint city center that had one unfortunate problem – a Town Hall building that was inefficient, underutilized and inaccessible. 396 more words

Case Study