Tags » Informazione

Shkencat e natyrës në botën e shpirtrave

Nga “Dialektika e natyrës”, F. Engels (f. 42-56)

Ka një tezë të vjetër të dialektikës që ka hyrë në ndërgjegjen e popullit: ekstremet takohen. Prandaj zor se mund të gabojmë, po ta kërkojmë kulmin e prirjes për tu dhënë mbas fantazirave, pas bestytnive dhe për t’i besuar me lehtësi gjërat jo në atë rrymë të shkencave të natyrës, e cila, sikundër filozofia gjermane e natyrës është munduar ta futë botën objektive në caqet e mendimit të vet subjektiv, por, përkundrazi, në atë rrymën e kundërt, e cila, duke u mburrur se mbështetet vetëm në eksperiencën, e përçmon shumë mendimin dhe ka shkuar në të vërtetë më larg se kushdo tjetër përsa i përket varfërimit të mendimit.  6,249 more words

Società

Per un #mare+pulito

Il problema dei rifiuti marini è sentito da tutti i territori che si affacciano sul mare, soprattutto se vicini alla foce di fiumi importanti come il Tevere. 119 more words

Politica

Princesha nuse

Përkthim i një pjese nga Alesandro Bariko, “Una certa idea di mondo” f. 59-61.

William Goldman

PRINCESHA NUSE

“Si kam thënë tashmë, përgjithësisht skenaristët, për arsye të mistershme, nuk shkruajnë libra të bukur.

1,269 more words
Società

Pensieri volanti

Applicare “L’arte della guerra” a Football Manager , not bad.

Intervista di Simone Knowing Simon S. per il Transform Autism Education Project

Con molto piacere pubblico l’intervista che Simone Knowing Simon S. ha rilasciato per il TAE.
Con la preghiera di visitare il blog del progetto . 1,540 more words

Informazione

I Vaccini: un’arma e un’offerta di vita.

“Olivia, mia figlia maggiore, si ammalò di morbillo quando aveva sette anni. Mentre la malattia faceva normalmente il suo corso, ricordo che le leggevo delle storie seduto al suo capezzale, e non mi sentivo particolarmente preoccupato. 570 more words

Lo Sapevi?

L'inclusione nasce dalla comprensione,dall'etica, dalla capacità di amare, non dal pietismo.

In questi giorni stanno scoppiando vari casi di emarginazioni ai danni di autistici nelle scuole d’Italia .
Due su tutti sono; il caso di Giulio,14 anni,uno studente di un istituto di Livorno. 808 more words

Informazione