Tags » Insights & Opinions

BITCOIN - Banka e Shqipërisë dhe e vërteta...

Për ata të cilët e kanë hasur së fundmi termin Bitcoin,tani mund ndiheni më të qetë…

Bitcoin,Ethereum,Ripple e shumë monedha të tjera janë valuta të sistemit dixhital “BLOCKCHAIN” të cilat i mundësojnë njerëzve marrëdhënie financiare të decentralizuara duke përdorur kode kriptografike,operojnë me tarifa shumë të ulëta transfertash gjithashtu kanë zero kosto për hapjen e një portofoli dixhital me anë të cilit kryhen të gjitha transaksionet. 880 more words

Albania

Përse nuk legalizohet Marijuana në Shqipëri ?

Shënim
Ky shkrim në asnjë mënyrë apo formë nuk inkurajon përdorimin,kultivimin dhe tregtimin e marijuanës.

Në prill të këtij viti sic ishte premtuar gjatë fushatës zgjedhore,kryeministri kanadez Justin Trudeau i hapi derën procesit së legalizimit së marijuanës për përdorim rekreativ,proces i cili do të finalizohet në korrik të vitit 2018. 487 more words

Albania

The Econometrics Model

Econometrics model is a theoretical construct that represents economic processes by a set of variables and a set of logical and/or quantitative relationships between them. The economic model is a simplified framework designed to illustrate complex processes, and often mathematical techniques.  607 more words

Insights & Opinions

United States Dollar Trading Against Itself

Zimbabwe currency and notes disappeared in the printing press in 2008 with the last note being ZW$100 trillion dollars before the adoption of the multi-currency regime in February 2009. 275 more words

Insights & Opinions