Tags » Javanese

Karaoke

Aku ini wanita biasa

Bisa sakit luka karena cinta

Dingin sepi kerap menyapa

Air mata jatuh lukisan raga

Minggu isuk Wiji wis berok-berok nang ngarep tipi. 591 more words

Surabaya

Barang Anyar

Lek biasane mulih kerjo Diman langsung mangan, sore iki wong lanang iku umek karo gawanane. Lek biasane mung nggowo mulih perkakas kerjoan, sore iki Diman mulih nggowo kerdus rada gedhe. 695 more words

Surabaya

Baritan ceremony at Progo river

“Baritan” is a general name given to ceremonies of thanksgiving and fertility. Often, they involve paying homage to a river or to the sea. While the fine details of baritan are not fixed, it always involves a blessing and a sharing of food. 470 more words

Indonesia

Saingan

Sakjoke ngerti lek bojone disiri Trimo, Diman saiki rodok seje. Masio ora diketokno nang bojone ning wong lanang iku luwih perhatian. Lek biasane awan mulih kerjo jam rolas pas, wayahe mangan, saiki sak karepe. 703 more words

Surabaya

The Gorgeous Traditional Cloth from Indonesia

Hello, hope you have wonderful day! Well today I would like to tell about the one of unique art and culture come from Indonesia. As we know Indonesia has much the unique thing can interest the tourist to come to Indonesia. 323 more words

Bali

Rabi Maneh

scontent.cdninstagram.com

“Mak, aku tak rabi maneh yo?”

Wiji sing lagek metani anake lanang ora langsung nyauri. Wong wedok iku nerusno lek ngutek-utek rambute anake.

“Mak…” 782 more words

Jemparingan

Jemparingan is a kind of meditation-archery that is said to date back to the Mataram Sultanate in the 1600’s. With the dissolution of the Mataram Sultanate and the creation of the Yogyakarta Sultanate in the 1750’s, jemparingan became the domain of royal soldiers known as  635 more words

Indonesia