Tags » Javanese

Daster

Wong wedok, wes omah-omah, duwe anak cilik, meh mesti klambi andalane daster. Kaet tangi nganti turu iku-iku ae sing digawe. Dudu ora pingin klamben sing luwih apik, ning sing jenenge daster ancen serbaguna. 863 more words

Elek

“Pak’e…”

Tomin sing biasane tangi langsung sepedaan, isuk iki nyedek-nyedek bapake sing lagek dandan-dandan montor.

“Opo?”

Tomin mecucu. Arek lanang iku njaluk pangku bapake.

“Pak’e reged iki, oli thok.” 445 more words

Ngrantau

“Mak, aku tak melu nang Jakarta ya? Njajal sesasi rong sasi. Jare gajine lumayan. Mumpung Tomin sik cilik, ngge celengan.”

Bengi iki Diman taren nang bojone kate melu kanca-kancane kerjo nang Jakarta. 729 more words

UoP World Music Series Launches with Interactive Performance

We are delighted to announce that our Ibu Guru, Ni Made Pujawati, will be involved in the University of Portsmouth World Music Series Launch with the amazing Southbank Centre Javanese gamelan group, who we performed with several times (See: 90 more words

Events

Senam Kesehatan Jiwa

 

“Mak’e cemangat.”

“Doyang telus!”

Jum’at sore wayahe Wiji karo ibu-ibu kampung senam aerobik. Cek sename enak, ora diganggu wong sing iseng, ibu-ibu milih balai RT. 694 more words

Tari Kehidupan by Sesilia Ken Andansari

Sesilia spent her highschool period of her life in Kediri, East Java, Indonesia. There are still remnants of Kediri inside of her, a dimension that reveals her Javanese character. 176 more words

#indonesia

Potong Rambut

Wiji mesam-mesem. Arek wedok iku embuh wes pirang menit nang ngarepe kaca. Lambene ora mari lek mesem, nyawang raine.

“Ngene lak seger,” omonge dhewe.

Lambene ndremimil, nyanyi alon. 659 more words