Tags » Jerawat

Jerawat Batu Hilang, Kulit Dah Tak Berminyak, Wanita Ini Bangga Dengan Gambar Passport Barunya...

OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX) . TESTIMONI 12: SITI SARAH MOHAMAD NOOR. .

Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. 319 more words

TESTIMONIAL

Masalah Resdung Beransur Pulih, Jerawat Makin Berkurangan

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3. TESTIMONI 39: NORSHAHIDA MAMAT . 

Nama saya Norshahida Mamat dan berusia 23 tahun. Saya berasal daripada Terengganu dan masih lagi bergelar pelajar di sebuah kolej swasta. 529 more words

TESTIMONIAL

ETUDE HOUSE AC Clean Up Mild Concealer Review

Hai guys, kali ini Ellen kembali lagi nih, tapi dengan blog versi bahasa Indonesia. Kali ini aku mau review tentang concealer khusus unuk kulit berjerawat ini dari Etude House, namanya Etude House AC Clean Up Mild Concealer. 450 more words

Concealer

Kebiasaan Yang Menyebabkan Jerawat Meradang

Sudah melakukan beberapa cara untuk menghilangkan jerawat tapi tak kunjung hilang? Ada kebiasaan yang bisa bikin jerawat tambah parah, salah satunya adalah memencet jerawat. Cari tahu apa lagi… 553 more words

Berapa Kali Sehari Kena Cuci Muka?

Hai uolls, untuk orang kulit kering atau yang kulit berminyak, berapa kali sehari kita kena cuci muka pakai cleanser? Jawapannya iaaalaahhh dua kali sehari. Yeayyy uolls yang biasa cuci muka 2 kali sehari tu dah betul. 328 more words

BeautyTips

Asid Mantle Perisai Power untuk kulit Muka

Uolls biasa tak dengar pasal asid mantle? Ekceli asid mantle ni bukan nama peroduk taw. Dia adalah satu lapisan pelindung kulit yang sangat nipis, kedudukannya kat lapisan paling luar kulit, dihasilkan secara semulajadi oleh kulit kita sendiri yang terdiri daripada minyak, beberapa jenis asid, peluh dan lembapan semulajadi kulit. 406 more words

BeautyTips

Acne Story with Mineral Botanica #1

Hai

Halo

Halo

Hai

Ketemu lagi nih sama dyah. Well hari ini alhamdulillah akhirnya aku beli Acne Care Serum dari Mineral Botanica. Hm, aku tau produk MiCa pertama kali dari temen aku, berupa lipstick. 453 more words

Perawatan Kulit