Tags » Jet Propulsion Laboratory

JPL Engineer Says He Was Detained at Houston Airport, Forced to Unlock Work Cellphone Before Returning to L.A. From Abroad

NASA engineer Sidd Bikkannavar said he had no qualms about cooperating when US Customs officers pulled him aside at the Houston airport on January 31, as he was returning from a vacation in Chile. 750 more words

Nation/World

Misionet e JPL

Duke filluar me leshimin e anijes Explorer 1 ne vitin 1958,JPL- Labaratori i Motoreve Reaktiv i NASA-s ka marre pjese ne me shume se 100 misione dhe instrumentet projektuar per te shqyrtuar Token, sistemin tone diellor dhe me gjere. 109 more words

Eksplorimi I Sistemit Diellor

California Snowpack Has Reached 173% of Average, State Officials Say

Snowfall from a series of blizzard-like storms that blanketed the Sierra Nevada last month deposited the equivalent of more than 5.7 trillion gallons of water along the rugged mountain range — enough water to fill California’s largest reservoir more than four times, according to recent analysis. 142 more words

Local News

Kater planete duke orbituar Yllin HR 8799

A ekziston jeta jashte sistemin tone diellor? Per te ndihmuar ne pergjgijen e kesaj pyejte, NASA ka krijuar Nexus per Sistemin Shkencore te Egzoplaneteve (NExSS) 214 more words

Universi

Ylli xhuxh i kafte HIP 79124 B

Ky imazh tregon xhuxhin e kafte HIP 79124 B, qe ndodhet 23 here me larg nga ylli i tij prites ,se Toka eshte nga dielli. Instrumenti koronagraf, nje instrument ne Observatorin W.M.Keck, eshte perdorur per te bllokuar driten nga ylli qe eshte i ndritshem, duke lejuar qe shoqeruesi i tij i zbehte te fotografohet per here te pare. 24 more words

Universi

Ylli HD 141569

Ky imazh tregon diskun prej pluhuri te materialit planetar qe rrethon yllin e ri HD 141569, qe ndodhet 380 vite drite larg nga Toka. Ajo eshte marre duke perdorur koronografin vorbull ne W.M.ne Observatorin Keck.Koronografi Vorbull ka bllokuar driten nga ylli ne qender, duke zbuluar driten nga unazat e thella te materialit planetare rreth yllit (ngjyra blu). 66 more words

Universi

The Race to Space

Come to a presentation by Todd Barber, the senior engineer at the NASA’s Jet Propulsion laboratory and the lead propulsion engineer on the Cassini mission to Saturn. 15 more words