Tags » Letërsi

“Njeriun, gjithnjë në jetë, duhet ta shoqërojnë:Vullneti, pasioni dhe këmbëngulja, për ta arritur qëllimin e dëshiruar…”

NUK ISHTE “PËRRALLË NGA E KALUARA”, AJO QË MË TREGOI MIKU IM, HALIL KOPANI…

Nga: Prof.Murat Gecaj

        publicist e studiues

Që të jem sa më qartë për lexuesit e këtij shkrimi modest, që në fillim, po u tregoj… 1,680 more words

Letërsi

Sekretet e Nënës

Luan Kalana
Maj, 2017 Florida

jetesore

SEKRETET E NENES
Syte somnabule*

episodi 1
-Sekret apo plagë në zemër te Nënës.Vajza po rritej,me gjithe te mirat ,si nuse e stolisur.Po ja pa pritur ndodh…Vajza ngrihej natën ne gjumë ecte neper shtepi sikur te ishte zgjuar,pastaj binte serisht te flinte.C’ishte kjo alibi e keqe per Nenen..?!..Ajo e ndiqten fshehurazi si hije si fantazmë, me frikë,per çdo te papritur .Pa i thene asnje njeriu ,vetem syte,mendja dhe zemra e saj e dinte ,si ti thuash kete fatkeqesi. 1,115 more words

Letërsi

Romani "Semaforët e thyer" i Myrteza Marës

Kur shteti kish marrë “brinjën”

                   Romani “Semaforët e thyer” i Myrteza  Marës

                                (ese)

Nga   Përparim   Hysi

     Myrteza Mara e  ka, tashmë, emrin në letërsinë shqiptare edhe si poet, por, në të njëjtën kohë, edhe si prozator. 1,746 more words

Letërsi

"Makina" e ILOS?!!!

(rrëfim si një skicë letrare)

Nga  Përparim   Hysi

   Sot, paradite, piva një kafe me ILON, mikun tim. ILUA  është Profesor-doktor ILINDEN SPASSE, djali i shkrimtarit të madh,STERIO SPASSE. 768 more words

Letërsi

Poeti që do të"blejë" pranverë Vëllimi poetik "A ka kund pranverë për ta blerë?" i FRAN UKCAMËS

  (ese)

Nga   Përparim  Hysi

Me FRAN  UKCAMËN kam mbi dyzet vjet që njihemi. Sado që është tropojan, unë e kam nominuar si “Fierakun nga Tropoja”. Dhe, me të vërtetë, që kështu është. 1,947 more words

Letërsi

NJË SHETI NË ATDHEUN E VIKINGËVE PËRMES LIBRIT ”NJË RRUGËTIM MAGJEPS NË VERIUN E MLARGËT” TË AUTORIT SOKOL DEMKAU

Këto ditë doli nga shtypi libri më i ri i autorit Sokol Demaku, ”Një rrugëtim magjeps në veriun e largët” ribotim nga redaksia e revistës Dituria në Borås të Suedisë, libër me 90 faqe, një udhëpërshkrim i vendit më veiror të Europës ku sot jetojnë dhe punojnë një numër i konsideruar bashkëkombasish tanë dhe përjetojnë gjithë ato të mira që njerëzve të saj u sjellë ku vend. 810 more words

Letërsi

“17 LIBRAT E BOTUAR, DËSHMOJNË PUNËN TIME SHUMËVJEÇARE E TË PALODHUR, PËRPARA TË VËRTETAVE, QË UNË KAM PËRJETUAR...”

(Bisedë me poeten dhe shkrimtaren Bajame Hoxha-Çeliku, krijuese e përndjekur nga diktatura dhe tani emigrante, në Belgjikë)

Nga: Prof. Murat Gecaj

        publicist e studiues

  1. Kënaqësi, që po e zhvillojmë bashkë këtë Bisedë, mike Bajame edhe nga fakti, se jemi nga e njëjta krahinë, me origjinë nga Malësia e Gjakovës (Tropoja).Pra, në fillim, dëshirojmë të dimë diçka për vendlindjen, fëmijërinë e shkollimin tënd…
  2. 3,330 more words
Letërsi