Tags » Londra

Come passare il tempo sul bus

I double decker rossi: un simbolo di Londra e quasi la mia seconda casa.

Se c’è da evitare la metro, io sono in prima fila: innanzitutto sono vagamente claustrofobica e, in secondo luogo, la tube è semplicemente orribile. 295 more words

Decreto Ingiuntivo Europeo. Con quale forma prosegue l'opposizione?

Frequente, e di notevole efficacia, è il ricorso al Decreto Ingiuntivo Europeo per il recupero dei crediti all’estero.

Generalmente, da parte di molti studi legali,  viene preceduto da una ricerca sulla solvibilità del debitore. 744 more words

Avvocati

Contracts Law in common law jurisdictions (UK & USA)

Contract law is a pillar of the common law system.

A practitioner needs to have an understanding of contract law as it is the basis and interlinks in many other areas such as Conveyancing, Commercial Transactions and Employment Law and so on. 239 more words

Të bashkohemi kundër "Kupolës komuniste" (PD-PS-LSI)!

Është e trishtueshme teksa shikon historinë e Shqipërisë të përsëritet pambarimisht dhe pafund.

Dëgjojmë çdo ditë mashtrimet e Enveristëve për ligje mbi dekriminalizimin dhe Reformën në Drejtësi, që në thelb synojnë forcimin e pozitave të partive të sigurimit të shtetit dhe PPSH-së (PD+PS+LSI). 243 more words

Ngrije zërin për të drejtën tënde!

Në Shqipëri të gjitha partitë janë parti që i formoi Ramiz Alia dhe Nexhmije Hoxha, pavarësisht fjalëve mashtruese që përdorin “të kuqtë” “komunistët”.

Keni dëgjuar, që komunistët-elitë së bashku me terroristen Nexhmije Hoxha, ishin trajtuar me pensione speciale nga taksat e popullit (rreth 5000 pensionistë elitë komuniste), ndërsa populli vuante për bukën e gojës, vdiste në otranto, apo humbiste paratë në firmat piramidale të krijuara nga qeveria e asaj kohe. 580 more words

55. Unde am rămas...?

Picăturile de ploaie se scurgeau alert pe geamul apartamentului. Era a 15-a zi de ploaie consecutivă  pe cerul Londrei. În curând, Jane era convinsă că avea să îi crească o umbrelă în loc de mână, de preferat roșie cu picățele albe. 933 more words

Povestea Lui Jane

Kukës: diktatura demonstron armët (4 maj 2015-retrospektivë)

Më 4 maj 2015, në Kukës, protesta e shoqërisë civile, me kauze “anullimin e debive dhe kamate-vonesave ndaj OSHEE”, u shtyp dhe u dhunua nga policia kriminele e Sajmir Tahirit. 529 more words