Tags » Makan

Kashiwa

Suka masakan Jepang? SAMA! kita kemarin mampir ke Little Tokyo yang ada di Jakarta Selatan. Tepatnya di jalan melawai raya, masuk komplek Blok M Square. Mungkin kamu tau Fisolosofi Kopi yang ada di Melawai? 432 more words

Jakarta

Devouring the Mala (麻辣)

I noticed that there have been a mass springing up of mala xiang guo (麻辣香锅), otherwise known as hot numbing fragrant pot in English, in many hawker centres and food courts. 285 more words

Singapore

#4 Puasa Isnin 10 Rejab 1437

Sebetulnya takder la aku plan sangat nak puasa ni. Just bila rasa makan banyak sangat dan I need to do something. Aku decide nak puasa. Bila tengok kalendar, eh.. 302 more words

Makan

Tips sehat ala Rasulullah

1. Mandi pagi sebelum subuh.

sekurang-kurangnya se jam sebelum matahari terbit. Air sejuk yang meresap kedalam badan dapat mengurangi penimbunan lemak. Kita boleh saksikan orang yang mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk. 210 more words

BARU TAU

The Halal Bro's

Nasi Briyani memang berasal dari India, tapi yang ini asalnya dari Amerika, dan sekarang kamu bisa rasakan di Jakarta. The Halal Bro’s yang buka di Soutbox daerah Prapanca, Jakarta Selatan. 164 more words

Jakarta

OD by FOODTRAVELID

OD (Oh Delicious) is Authentic Indonesian Ricebowl Online Shop by FOODTRAVELID. Let’s try our best seller menu.

Nasi yang dimasak dengan bumbu rempah khas OD dan disajikan dengan daging babi kecap khas kalimantan yang dimasak 8 jam. 91 more words

Jakarta

SIPUT SEDUT

Assalamua’laikum.

Semalam pengalaman kedua aku makan siput sedut setelah 2 tahun setengah tak makan. Husband aku beli siput sedut masak lomak cili padi sebanyak RM5. Itupun dah kira banyak dan sedang molek untuk kami berdua. 102 more words

Husband&wife