Tags » Penat

Penat

Dikerumunan publik, aku tertawa. Berbicara, menghibur, mendengar. Seputaran itu saja, selama dua jam lebih. Mengeratkan tautan tanganku sendiri agar bertahan.

Ya, sekali-kali keluar dari zona nyaman. 43 more words

Mencuba Taman Rakyat

Taman Rakyat, Klang, Selangor –┬áSabtu (25 November 2017).

Sebuah tempat riadah yang meriah terutama di hujung minggu bagi penduduk di sekitar Bandar Klang. Terletak berhampiran dengan Balai Bomba, Taman Sri Andalas, Klang; ia mempunyai kawasan yang agak luas dan kemudahan yang baik bagi aktiviti riadah seperti berjoging, Zumba, senaman berkumpulan serta taman permainan kanak-kanak. 156 more words

Outdoor Activities

Latihan letihan lelahan

Assalam. Mengimpikan puncak tujuh gunung bagi tahun 2018. Begitu yang dicadangkan, walaupun pada awalnya hanya Gunung Nuang menjadi tujuan. Maka untuk itu, beberapa siri latihan (hmm…gempak!) telah dijalankan seperti tarikh di bawah: 138 more words

Outdoor Activities

Penat doh

Aku sekarang rasa keadaan aku macam mencabar sangat. Penat dia lain macam. Kerja lagi. Belajar lagi. Tu lagi. Ni lagi. Tapi nak give up tu aku tak suka. 144 more words

Brosembang

Tips Menghilangkan Kejenuhan

Tiga tahun sudah menjalani profesi sesuai dengan disiplin ilmu selama kuliah yaitu sebagai guru kimia. Banyak hal yang didapat baik rasa suka maupun duka. Semuanya menjadi pelajaran yang berharga untuk selalu mensyukuri apa yang telah diberikan oleh sang Maha Kuasa. 403 more words

Manajemen

#INFO : KENAPA CEPAT LETIH DAN LESU?

Rasa cepat penat, lesu dan mengantuk apabila pulang dari bercuti? Mari baca apa puncanya…

Keadaan badan akan bergantung kepada pemakanan dan cara kita menjaganya. Jangan salahkan raya atau cuti panjang, semuanya nafsu makan semata-mata. 300 more words

Langit Merah Jambu

Tol jagorawi, 13/12 2016. Pukul 18.16

Kepala kepala pulang
Terlelap di perjalanan
Bergelayutan
Lelah menjajakan pikiran dan tenaga
Sejatinya pergi adalah kepulangan
Panas di kepala… 73 more words