Tags » Puna

Big Island police arrest man in officer-involved shooting case

Hawaii Island police have arrested a Puna man whose actions on Friday resulted in an officer-involved shooting in Puna.

At 6:30 a.m. Sunday, detectives executed a search warrant at the Mountain View home of 24-year-old Daesyn Pacheco-Muragin and arrested him on two outstanding bench warrants. 187 more words

News

ERASMUS INTERN – praktika nëpër tërë Evropën

Të nderuar,

Është lançuar një web-faqe interesante e quajtur Erasmus Intern, për të gjithë ata të cilët kërkojnë të kryejnë praktikën në Evropë, ndërsa e marr me mend që në të ardhmën edhe opcionet globale do të bëhen pjesë e web-faqes. 83 more words

Puna

Latest USGS Eruption Photos

The following images were released by the Hawaiian Volcano Observatory (USGS) (Dated April 3, 2015). Note: the photos were not taken in areas currently accessible to the public. 487 more words

Hawaii

Si është jeta e stjuardesës në Emirate? Intervistë me Jelena Balaq!

E kemi thirrur Jelena Balaq në intervistë, sepse ka 9 vite që punon dhe jeton në Dubai, dhe ka përvojë të madhe të cilën deshëm ta prezentojmë. 1,801 more words

Puna

Jahta luksoze si vend i punës – tregimi i Sabina Alomeroviqit

Sot do të publikojmë një intervistë inspiruese me vajzën nga Pançeva e cila e ka gjetur fatin duke udhëtuar  nëpër meridijane – Sabina Alomeroviq, Chief stjuardes në jahtën luksoze Mary Jean. 636 more words

Puna

Kapitalizmi dhe borgjezia: Nxënësi i magjistarit

Balada e famshme e Goethe-s, (Der Zauberlehrling, 1797) apo në shqip: Nxënësi i Magjistarit, ofron alegorinë më të mirë për atë se si Marksi e konceptonte kapitalizmin, për të cilin ai në mënyrë të paharrueshme përshkroi se si karakterizohet nga një lloj magjie  —  “Magjinë që i rrethon produktet e punës kur ato marrin formën e mallrave.” 611 more words

Fragmente

Man sells bogus raffle tickets in Hilo, tipsters wanted

Hawaii Island police are warning the public about a man offering bogus raffle tickets he claims are from a seed shop in Hilo.

A man has been confronting shoppers in parking lots in the Puna District and asking them for a $5 donation for a raffle ticket. 69 more words

News