Tags » Redha

Cerita memilih course apa di universiti

Kali ini, barangkali post ini sesuai aku tujukan buat adik-adik lepasan spm mungkin, akak-akak sebaya aku yang sedang menunggu keputusan upu, mahupun adik-adik yang sedang bertatih di sekolah menengah tu, oi meh sini dengar akak nak cerita. 1,492 more words

Babak Jalanan

Apa kurangnya 'Cukup'?

Awal pagi lagi dah kedengaran bebelan seorang ibu… Hihihi…

“Liza, boleh tolong akak tak? Kirimkan duit untuk anak akak di Indonesia boleh? Akak ni tidak pernah ‘cukup’ untuk menyimpan, tiap-tiap bulan pasti duit yang nak disimpan kena kirim ke sana,” 420 more words

Master Minda

Internal peace & journey ahead

Take your time and breathe
You don’t know what’s coming
You’ll have to wait to find out
At all time, seek for internal peace
And your journey ahead will be at ease… 10 more words

Nota Hati 💌

بِسْمِ اٌلٓلهِ اٌرَّحْمَٰنِ اٌرَّحِيمِ
Pernah tak kau rasa sakit?
Terkadang rasa sakit yang amat sangat. And sampai satu tahap tu kau rasa nak menjerit. Nak nangis tak dapat nak digambarkan lagi. 680 more words

redha

jangan kau seksa diri
mengejar cinta, menagih kasih dan mendambakan sayang daripada manusia

jangan kau seksa jiwa
menunggu tanpa pasti serta menanti yang tiada lalu melihat masa yang pergi. 131 more words

Susunan Perkataan

Massive Flood - Pahala Bertebaran

I personally don’t want to skip the story of our massive banjir last week.
25 December 2014. Theoretically, I am not affected at all pun sebenarnya. 284 more words

Muhasabah

23rd.

So it’s been my 5th day being 23 and I’m grateful for another year of life Alhamdulillah.

Thank you for the prayers, well wishes and messages you all have sent my way, I honestly feel the love. 395 more words