Tags » Redha

Redha

Assalamualaikum.

Wahai diriku,

Tahu tak kenapa kau tak bahagia? Bermuram durjana jer?

Tahu tak kenapa kau sentiasa cemburu melihat kebahagiaan orang lain?

Betapa cantiknya mereka, pandainya mereka, popularnya mereka… 401 more words

Redhalah, Allah Mengetahui Yang Terbaik Buat Kita

Tadabbur Al-Quran Siri # 10

Tajuk: Redhalah dengan Ketentuan Allah Kerana Allah Lebih Mengetahui Mana Yang Lebih Baik Untuk Kita..

Al-Baqarah 2 : Ayat 216… 172 more words

Sabar

"Berilmu, bukan bersekolah"

Sekarang, aku letakkan sepenuh yakinku terhadapNya tentang masa depan yang entah diri sendiri tak tahu. Memandangkan banyak isu yang keluar berkenaan tempat study – tiada MQA – yang student2 apply UM pun masih terawang-awang status mereka – ada ke ipta ipts nak terima lepasan diploma yang TIADA MQA ni. 185 more words

Apa kurangnya 'Cukup'?

Awal pagi lagi dah kedengaran bebelan seorang ibu… Hihihi…

“Liza, boleh tolong akak tak? Kirimkan duit untuk anak akak di Indonesia boleh? Akak ni tidak pernah ‘cukup’ untuk menyimpan, tiap-tiap bulan pasti duit yang nak disimpan kena kirim ke sana,” 420 more words

Master Minda

Internal peace & journey ahead

Take your time and breathe
You don’t know what’s coming
You’ll have to wait to find out
At all time, seek for internal peace
And your journey ahead will be at ease… 10 more words

Nota Hati 💌

بِسْمِ اٌلٓلهِ اٌرَّحْمَٰنِ اٌرَّحِيمِ
Pernah tak kau rasa sakit?
Terkadang rasa sakit yang amat sangat. And sampai satu tahap tu kau rasa nak menjerit. Nak nangis tak dapat nak digambarkan lagi. 680 more words

redha

jangan kau seksa diri
mengejar cinta, menagih kasih dan mendambakan sayang daripada manusia

jangan kau seksa jiwa
menunggu tanpa pasti serta menanti yang tiada lalu melihat masa yang pergi. 131 more words

Susunan Perkataan