Tags » Rexhep Qosja

ME TE MIRET E LETERSISE SHQIPE

Një studim mbi romanin postmodern shqiptar, ardhur nga një autor i Kosovës, nxjerr për herë të parë një listë emrash ku klasifikon autorët më të mirë, të gjallë, që ka letërsia artistike shqiptare. 2,616 more words

Filmi s’ka kuptim pa filozofinë

“Filmi s’ka kuptim pa filozofinë”, kështu na tha profesori dhe regjisori Isa Qosja. “Filmi frymon bukur, thellë dhe kuptimisht kur merr për shqyrtim filozofinë e jetës. 1,116 more words

Culture/Art

KUDO QË SHKELIM, VEÇ NDERIME

Lajmi kryesor sot në Shekulli online, së paku për një copë herë, ishte se z. Ramush Haradinaj kish marrë titullin “Nderi i Qarkut të Beratit.” 797 more words

Politikë

Happy Birthday SHQIPERI!

Let me tell you a real fairy tale in a nutshell. Once upon a time, 100 years ago, there was a nation with its own language, customs, and symbols. 680 more words

Lifestyle

HISTORI E QËNDISUR

Rexhep Qosja i dha një intervistë gazetës Shqiptarja, ku u shpreh për çështjen e ndryshimit në himnin kombëtar, që është propozuar tani së voni, por edhe e në përgjithësi për qëndrimin tonë ndaj së kaluarës. 972 more words

Histori

Mevludi shkencor i Nënë Terezës

Dikur mbaj mend të kem lexuar një shkrim të Fatos Lubonjës mbi debilizimin e njeriut shqiptar. Ndërsa vetë jam e mendimit se kemi të bëjmë më shumë me dukurinë e servilizimit të njeriut shqiptar, që ndryshe do të përkthehej në debilizim të racionalizuar, ajo që përjetova sot më bëri të mendoj se Lubonja ka tërësisht të drejtë. 3,130 more words

Nacionalizmi