Tags » Rinia

Fuqia e pafuqishme e rinisë shqiptare

Nga Dritan Sakuta

Ngado të hedhësh vështrimin apo të marrësh pjesë në ndonjë konference është po i njëjti slogan, “Zgjohu Rini”. Cila rini të zgjohet? Ajo që një brez më i madh e paragjykon duke e quajtur të papjekur dhe të paafte për të menduar? 704 more words

Opinion

Besi Ymeri, inxhinieri shqiptar që ndez mbrëmjet latine në Gjenevë dhe Tiranë

Një ndër arritjet më të mëdha në jetë është të paturit një profesion që e do. Duhet shumë mund, shkollim, investim dhe vullnet. Por kur jetën e ke të mbushur me profesione, pasione, zanate, ndodh një në një milion raste. 1,291 more words

Rinia

Serena Leka, shqiptarja që trajnon ekselentët nga Kolumbia e deri në Kore

Nuk i ka mbushur ende të 24-at, por ka udhëtuar në 15 shtete të botës, ka qenë drejtoreshë ekzekutive e rrjetit të studentëve ekselentë në Tiranë, senatore klase, presidente e shkollës, kryetare e aktiviteteve jashtëshkollore, është e vetmja studente shqiptare që ka fituar një bursë prej 50.000 euro nga mbretëria daneze dhe aktualisht është pjesë e grupit bërthamë të studentëve ekselentë nga mbarë bota. 1,160 more words

Rinia

Të rinjtë 'Tamam'

Në fshatin Marqinet të Vorës, e diela është e qetë. Përveç katit te parë të një shtëpie private, që gëlon nga zëra gjallërues fëmijësh e shpjegime të zellshme të rinjsh që japin dije mbi bazat e gjuhës angleze dhe artit. 1,079 more words

Jeta Siç është

Olsiva, mjekja që zgjedh të qendrojë pranë pacientëve shqiptarë e jo atyre gjermanë

Që kur ishte vajzë e vogël dhe shkonte në shkollën modeste të Fullqetit, një fshat i vogël në Burrel, ishte e bindur se do të bëhej mjeke edhe nëse do t’i duhej të ecte mespërmes një pylli me gjemba. 1,243 more words

Jeta Siç është

Aleksandra Panganika - Dashuri me gjuhën e shenjave

Të takosh të rinj shqiptarë që të frymëzojnë, po bëhet gjithmonë e më e rrallë. Shumë pak prej tyre janë me ide të qarta për të ardhmen.  885 more words

Jeta Siç është

Handmade Denajda/Kur Instagrami gjeneron jo vetëm 'likes', por edhe të ardhura

Të krijosh duke përmbushur dëshirat e të tjerëve, nuk është aspak e lehtë. Por kur në mes hyn pasioni, atëherë kjo marrëdhënie bëhet sa sfiduese, aq edhe e bukur. 665 more words

Jeta Siç është