Tags » Salam

Salaam/Shalom/Peace

السلام عليكم
שָׁלוֹם עֲלֵיכֶם
As-salamu alaykum
Shalom Aleichem
Peace be upon you
سلام
שָׁלוֹם
Salaam
Shalom
Peace

Colors

BiAS - FA 12 | Adab-Adab Memberi Salam

🌍 BimbinganIslam.com
Rabu, 16 Rabi’ul Awwal 1436 H / 7 Januari 2015 M
👤 Ustadz Firanda Andirja, MA
📗 Kitabul Jaami’ | Bulughul Maaram
🔊 Hadits ke-9 | Adab-Adab Memberi Salam… 637 more words

#Whatsapp

Aurad Basmalah

Bismillahirrohmanirrohim dengan kasih sayang
Menerbarkan rahmat dan menabur berkah
Kuhirup kasih sayang Mu sepenuh hatiku
Kurasakan kenikmatan dan kekuatan dahsyat

Bismillahhirrohmanirrohim kuwiridkan
Hantarkan diriku menjadi penuh kasih… 325 more words

Puisi

As-salamu-alaykum

Salam semua,

Saya sediakan belog ini untuk dijadikan ruang buat saya berkongsi ilmu saya yang sedikit kepada pembaca-pembaca belog ini. Semoga ilmu-ilmu yang saya kongsikan memberi manfaat. 45 more words

As-salamu Alaykum

BiAS - FA 11 | Adab-Adab Memberi Salam

Transkrip Audio Materi Halaqah 11
ustadz Firanda Andirja, MA HafidzohuLLah
===========================
Senin, 14 Rabi’ul Awwal 1436 H / 5 Januari 2015 M

📗 Kitabul Jaami’ | Bulughul Maaram… 778 more words

#Whatsapp

Hi ! Salam Perkenalan !

Hye!!

Aku Zul, budak baru nak belajar buat blog. Sebelum ni, aku dah ada blog dah pun cuma dah lama tak aktif. Aku bukak blog baru sebab aku rasa serabut dengan blog lama aku..haha. 20 more words

Hi

Selamat Menikmati

Teh dan Kopi adalah jenis minuman yang sering menemani dikala senggang. dilengkapi oleh camilan yang nikmat, teh dan kopi semakin menambah kehangatan suasana.
Namun, terkadang teh dan kopi disajikan dengan variasi yang itu-itu saja hanya dengan menyeduh teh atau kopi dengan segelas air panas, lalu ditambah gula… 27 more words

Salam