Tags » Sembelit

Clear Free Tea

New Clear free tea menggunakan formula tradisional yang diolah dengan teknologi mutahir. Membantu melancarkan buang air besar dan memperbaiki fungsi kinerja usus. Cocok bagi penderita konstipasi jangka panjang, alami dan menyehatkan, tanpa efek samping. 62 more words

Woo Tekh

Meal Shakes untuk anak Sembelit

Assalamualaikum…moga sihat2 selalu…

Sembelit??

Siapa tahu sembelit apa?

Tak kiralah tua ke,muda ke, dewasa ke, kanak2 je, lelaki, perempuan… mesti ada yang pernah sembelit….tengoklah sekronik mana…ada tu kronik sampai kena buasir…..uhhh… 320 more words

Sembelit

Cegah Sembelit dengan Santap 5 Makanan Ini

Makanan tinggi serat harus dimasukkan ke dalam menu diet harian Anda jika tak ingin menderita sembelit. Sembelit atau kembung tidak hanya menyakitkan, tapi juga menyebabkan sejumlah masalah kesehatan dan kulit. 168 more words

Artikel Pangan

RAHSIA Elak Seksa Sembelit Ketika Berpantang

Augghhhh erkkkkk emmmm, payah nak gambarkan macam mana sakitnya sembelit dalam waktu berpantang. Risau, ngilu, tertekan malah apa jua rasa tak dapat nak luahkan macam mana seksanya pada ketika itu. 426 more words

Meal Shakes

kondisi Usus Besar sebagai parameter kesehatan

Awalan yang baik akan berakhir dengan baik pula…

Begitu pula sebaliknya, awalan yang buruk akan berakhir dengan buruk juga. Seperti pola makan yang buruk, akan berakhir dengan buruk… mulai dari output hingga dampaknya terhadap kesehatan secara keseluruhan… 348 more words

Food Combining

Tips Membantu Ibu Berpantang Agar Tidak Terseksa Sebab Sembelit

Assalamualaikum,

Sembelit

Sembelit selepas bersalin adalah perkara normal yang berlaku kepada ibu yang sedang berpantang. Namun, jangan terkejut, kalau ada di antara teman-teman anda membuat pengakuan, bahawa dia serik untuk mengandung, hanya kerana dia dah merasai betapa terseksanya sembelit semasa berpantang. 508 more words

Shaklee Effect Video List (Testimoni)

Atasi sembelit dikalangan Ibu hamil dan menyusu

Berapa minit anda spend dalam toilet untuk ‘membuang’?
Ada yang siap bawak phone main game dek kerana sukarnya proses ‘membuang’..

Pengalaman sembelit

Seingat saya kali pertama saya sembelit ketika kanak-kanak dalam lingkungan umur 5-6 tahun. 787 more words

Shaklee