Tags » Sembelit

Bestnyaa OSTEMATRIX (Kalsium) Shaklee

Ostematrix ni salah satu supplement wajib kak reen tau.. Makan Ostematrix sebelum tidur…
Confirm tidur lena.. Senang bangun pagi.. Badan rasa Fresh je.. Kalau badan lenguh² sengal² tu sure hilang.. 119 more words

SSKandi Shaklee

Supplemen untuk Sembelit : apa yang anak saya makan

Assalamualaikum semua…

Post saya hari ni, inspirasi dari status FB. Hihihih,,biasanya, macam tu la. Dapat idea dari kenalan-kenalan FB.

Mengikut Dr. Zubaidi, kalau nak tahu samada bayi kita atau anak kita tu sembelit, bukan diukur berapa kali dia buang air besar dalam masa 3 hari. 570 more words

Natural

Simak Bahaya Main Ponsel Dan Baca Koran Saat BAB

Buat sobat yang punya kebiasaan main ponsel saat buang air besar (BAB) atau mungkin merokok, baca koran atau majalah di dalam toliet, mulai sekarang harus dihentikan. 467 more words

Beauty & Health

Cara melancarkan Bab

Bab atau buang air besar merupakan tanda kalau proses pencernaan dan metabolisme berjalan dengan baik. Karena dalam Bab kita mebuang sisa makanan yang kita konsumsi. Setiap orang biasa nya Bab 1 kali sehari. 152 more words

Celulit

Saat sedang jalan-jalan di mall, seorang minion serasa meliat kenalan sewaktu kuliah dulu…

Minion-1: “Eh itu kayanya aku kenal deh… Seperti Culi itu” *Menatap ke arah orang yg dimaksud… 68 more words

Nguping

Daun Ungu

Kapsul Daun Ungu

Khasiat:

  • Wasir
  • Bengkak terpukul
  • Bisul payudara
  • Melancarkan haid
  • Sembelit/susah BAB
  • Sakit Telinga
  • Memperkuat dinding pembuluh darah
  • Melancarkan air seni
  • Melancarkan siklus menstruasi…
  • 55 more words
Greenzone

6 BAHAN SEMULAJADI MEMBANTU UNTUK KURUS

Sebut je diet atau nak kurus, mesti fikir kena buat senaman berat-berat, makan tu tak boleh, makan ni tak boleh. Sebenarnya tak, kena rujuk kepada diet yang seimbang dan juga pemakanan yang sihat dan senaman setiap minggu. 523 more words