Tags » Shoqëria

Kosova dhe kush jemi ne ?!

“Homo homini lupus est”
“Man is a wolf to his fellow man”

Ku shkojne tatimet ne page ?! – kjo eshte pyetja e pare qe me bie ndermend, tatimet dhe qeshtjet sociale ne shtet. 233 more words

Tjera

"Te ndare"apo jo?

Të gjithëve na ka rastisur shpesh herë në jetën tonë të jemi pjesë e konflikteve,konflikte të cilët ndikojnë mbi gjëndjen emocionale të individëve të cilët janë në komunikim ndërnjerëzorë të përditshëm.Dhe ndarja apo e njohur me termin divorc ka si fillesë te tij pikërisht konfliktin.Divorci është një e drejtë e njeriut një shprehje e lirisë dhe individit për te zgjedhur per të dashuruar.Ekzistojnë disa lloje të shprehjes së këtij lloj konfikti sipas specialistëve.Po si është trajtuar divorci,si funksionon ai palët që marin pjesë,pasojat e ktij fenomeni në shoqërinë shqiptare dhe atë të huaj.Tipik rast konfikti i një cifti që përfundon në divorc. 2,594 more words

Kulture

PLUS ÇA CHANGE

Juliusi më ftoi që të shkruanim diçka për perceptimin e Europës, nga pozita brezash të ndryshëm, siç jemi.

Më erdhi në mend, me atë rast eseja “ 2,472 more words

Sociologji

dashuria dhe martesa

të tjerë duam, të tjerë na duan e me të tjerë martohemi…

Quotations

Te shpetojme femijet

Nuk ka prind shqiptar që duke përjetuar katrahurën që po ndodh në Shqipëri të mos ketë thënë me zë të ulët apo me zë të lartë shprehjen “të paktën të shpëtojmë fëmijët”.

1,643 more words
Femijet Dhe Edukimi