Tags » Transsexual

Trans brains RE: Riley Dennis

So obviously I’m one of the people who buys into this theory and the evidence behind it so when I saw Riley drop this video and make some comments you betcha I had to respond. 5,278 more words

Trans

Sometimes I Want to Die

But then I don’t. To be honest I only have one reason to not die and keep going. One. And that is that I do not want to die in a girls body. 562 more words

Transgender

САМО НА ВЕНЕРА - Трејс Питерсон

На сите другарки и другари од ЛезФем и Прво па Женско

Розите се црвени/ Темјанушките транссексуални/ Добредојде во женстевеноста / А сега гледај и учи злато

Розите се перформативни/ темјанушките се биолошки / имам многу чувствителни гради / исто како и твоите

Розите се билошки/ ти имаш прекрасна кожа / не можам да престанам да те бакнувам / туку ај да читаме недуалистичка квир теорија

Розите се здодевни/ со нашите бинарни фетиши / ги заебив докторите / им ги украдов сите лекови за да ги скријам во пештерата а потоа споделам со транс луѓе

Розите ме притиснаа / врз ѕидот / бакнувајќе ме по врат /  врат општествено направен да биде секси, исправен и феминистички

Розите се темјанушки / темјанушките рози/ навистина ми се допаѓаш / ми се допаѓаш де

Розите се родени вака / темјанушките имаат нешто лезбејско во нив / има нешто и во твојата сурова смисла за хумор и во нашите нежни испреплетени нозе / нешто што ме прави вонвселенски женствена

Розите се сини / темјанушките розови / розите се нерозови / сината е синонормативна

Розите се од Марс / темјанушките оперирани/ поставувајќи камп / само на Венера

Розите претераа / да не бидат она што повеќето девојки се / се аутирам пред колегите како поетеса / сигурна сум ќе избегаат со вриштење

Розите се рози / темјанушките се родени такви / велиш некој има нагон / за хетеронормативен трансформациски порнич?

Розите се слатки / сакам да ме ебеш / врз темјанушките како осудена вештица / во твоите раце кои ги чувствувам како мои

Темјанушките сменија име / розите пак заменка / јадеме во ресторан / и заборавме остатоците да ги ставиме во фрижидер

Розите се трохејски / темјанушките со јајници / да протестираме на марш / потоа да одиме дома и да зготвиме нешто убаво што ќе го јадеме со лажица.

Темјанушките се постојани / розите се непостојани / фала ти што стана јас / се понуди да ја прегрнеш твојата форма, твојата судбина

Цветните леи се чадори / чадорите се неопходни / ја поддржувам твојата идентификација / и твојата неидентификација

Мажите излегле од жените / Розите пак од Јупитер / Жените излегле од мажите / А јас не знам како да ти кажам што е помеко дал твојата уста врз перницата или снегот што надвор паѓа

Препев: Љупчо Петрески

Фотографија: Валери Филипс

Surgery & Stuff

So I told you that I am trying to “beat the system”, at least where gender is concerned. I have refused, for two and a half years, to comply with regular methods of transition. 387 more words

Transman

Let's try something a little different.....

So as my long term readers will know, I often have trouble with inspiration for this blog. I try to have a mixture of posts, but often they all come back down to my transition from male to female. 223 more words

Transgender

Homework

My next GIC appointment is coming up in a little over a week.  At the previous appointment, I was given an exercise to do, something which I should bring with me to the next appointment.   2,371 more words

Transgender