Tags » Video Story

ВИДЕО: Љубовта која ги надмина сите религиозни пречки – мигрантката Нора и македонскиот полицаец Боби

Nora i Bobi – ljubov koja gi nadmina religioznite precki

Боби Додевски е македонски граничен полицаец, а Нора Арканази е бегалка од Ирак.Се запознале на граничниот премин Табановце. Бегалската криза во овој случај имаше среќен крај.

Нора ја сменила и религијата во име на љубовта, иако нејзините родители и рекле и останале на тоа дека ќе ја отфрлат.

Video Story

AFU TV - Through the Eyes of Nature - The March Hares (Spring)

In what is hopefully the first of many; may I present the first chapter of Through the Eyes of Nature as a video story!

Words, graphics and vid: ©DJA 2016 YouTube:  6 more words

Fiction

AFU TV - Introducing The Circus!

May we present for your viewing… ahem pleasure!

from:

Introducing The Circus! (100 Word Story #29)

Words and ghoulishly cheesy vid: ©DJA 2016

AFU TV

Fiction

AFU TV - The Donkey and the Raven (100 Word Story #25)

The Donkey and the Raven

The donkey and the raven stood on the shoreline watching the sun descend into the dark ocean.

‘It’s a beautiful sunset,’ said the donkey to the raven. 87 more words

Fiction