Tags » Voodoo Doll

Voodoo doll

My biggest mistake, but also my favorite. So perfect, but deadly. You were destroying me and I was letting you. You were blinding me with lies knowing how much I loved you. 181 more words

Love

Вуду кукла

Мојата најголема грешка, но истовремено и омилена. Толку совршен, но смртоносен. Ме уништуваше а јас ти дозволував. Ме заслепуваше со лаги знаејќи колку те сакав. Имав со тебе живот изграден врз горчина, разочарувања и страдања. Ја имаше мојата вуду кукла во раце и наместо да ја зачуваш, ти ја расцепи на илјада парчиња. Парчиња од кои е многу тешко да се направи повторно една целина.
Сега кога помеѓу нас е готово, сфаќам дека си ми бил лекција. Не си веќе незаменлив. Ме научи на нешто многу битно и за тоа сум ти многу благодарна. Ако нешто те уништува, пушти го. Ако било наменето за тебе немало да боли.
Чувај ја следната која слепо ќе ти верува и ќе те сака безусловно. Такви се ретки. Ти го кажувам ова затоа што ти си навикнат на евтини и минливи работи дури и кога пред себе имаш скапоценост. Освести се. Еден ден ќе се каеш. Ќе биде прекасно. Не те мразам, ниту те презирам. Со тебе ги имав најубавите моменти. Ти си спомен, дел од мене. Секогаш ќе ми значиш. Ти си ми прва љубов. Но болeше. Морав да заминам. Затоа биди подобар за некој друга. Кога ќе ти го даде срцето, чувај го подалеку од сите. Не ја испуштај. Животот нема да ти даде илјада шанси за повторно.

Наскоро преведена на Англиски.

Love

The importance of an altar

While some people have altars just for show which is perfectly fine others have a sparse altar connecting to the diety they feel a bond with. 133 more words

I am going to make a voodoo doll

‘ I am going to make a voodoo doll ‘  were the words my 14 year old daughter mumbled to me on Sunday.

‘ Oh OK ‘ I replied when really I wanted to say WHY !!!!! 459 more words

HEX EDUCATION

REVENGE

As Legend and Superstition has it a Hex is connected to a variety of

Rituals
Spells
Dolls

And most are to the Binding of… 442 more words

WITCHCRAFT

Maitresse Lucille

New Voodoo Dollie

 Maîtresse Lucille

This lovely lady is 15 inches tall without her headdress.  She’s filled with patchouli for general protection; roses to bring you love; marigold blossoms to enhance your psychic intuition and bring you business success; St. 26 more words

Witchcraft