Tags » Wayang

My Name is “Anggraeni”

          Dulu, aku tak pernah memiliki rasa penasaran dengan arti nama. Bagiku, nama ya nama, tak ada sesuatu yang spesial di dalamnya. Aku lebih sibuk dan penasaran mencari arti-arti nama latin tumbuhan, hewan, bahkan makhluk ber-sel satu. 1,284 more words

Cerita

[Wayang] The Ant-Man

Venue: GSC @ Mid Valley Megamall

*Before tgok movie, màkan dulu kenyangkan perut di Food Junction…

REVIEW STORY:-

Mula2 nk tengok yg 3D tp risau story tak best & tak berbaloi coz ticket 3D mahal…so, ambil yg biasa je… Permulaan story agak bosan, Tiada aksi & byk ckp tp klo takde permulaan yg bosan tu kita tak paham story..haha.. 18 more words

Me!

[Wayang] Jurassic World

#Throwback

Iftar 2015 with besties~

Review Story:-

Terbaik! Puas hati tgok movie ni…perlawanan epic dinosours memang best…kalau ada wujud Jurassic World kt dunia ni, memang kena kumpul duit nk p…hahahaha… 6 more words

Me!

A Teochew Opera - Tale of the Dragon Princess By Teochew Puppet & Opera House 檳城潮藝館年度大戲 Part 6

A Teochew Opera – Tale of the Dragon Princess By Teochew Puppet & Opera House 檳城潮藝館年度大戲 Part 6
As I have more photographs in my photo album, I shall post them over the course of time here. 335 more words

Photography

RAMALAN UMBUL WAYANG APAKAH KEINGINAN DAPAT TERCAPAI?

RAMALAN UMBUL WAYANG: APAKAH KEINGINAN DAPAT TERCAPAI?

Ivan Taniputera

10 Juli 2015

.

Kehidupan manusia itu memang bagaikan wayang.

 

Seseorang menanyakan pada saya apakah keinginannya dapat tercapai? 172 more words

Ramalan